Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

20 YIL SONRA YENİDEN UĞUR MUMCU İSMİ CEYHAN’DA YAŞAYACAK

20 YIL SONRA YENİDEN UĞUR MUMCU İSMİ CEYHAN’DA YAŞAYACAK

20 YIL SONRA YENİDEN UĞUR MUMCU İSMİ CEYHAN’DA YAŞAYACAK

20 YIL SONRA YENIDEN UGUR MUMCU ISMI CEYHAN’DA YASAYACAK
 
 
 1999 yilinda dönemim belediye baskani tarafindan Yumurtalik Bulvari olarak degistirilen Ceyhan Ugur Mumcu Bulvari 20 yil sonra yeniden adina kavustu. 
Yeniden Ugur Mumcu adini alan bulvarin tabelasi Gazeteci Yazar Ugur Mumcu’nun 27. ölüm yil dönümünde Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar ve Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar tarafindan takildi. 
 
 
“Ugur Mumcu Bir Efsanedir, Adina Dokunulmaz”
 
Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar ile birlikte Ugur Mumcu Bulvari tabelasini yeniden ait oldugu yere takan Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar; “ 20 yil önce yerinden çikarilip Yumurtalik Bulvari yapilmaya çalisilan Ugur Mumcu Bulvari’ni Kadir kardesimin gayretleri ile yeniden adina kavusturduk.  Ugur Mumcu Türkiye aydinlari için efsane bir isimdir. Adina dokunulmaz” ifadelerini kullandi. 
 
“Ugur Mumcu Ismi Yeniden Ceyhan’da Yasayacak”
 
 Tabelanin takilmasi sirasinda  açiklama yapan  Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar; “Özgürlügün simgesi, Cumhuriyet'in sesi olan Ugur Mumcu, Kuva-i Milliye ruhuyla yasayan, yüregi yurt sevgisiyle dolu, Türkiye'nin kaybettigi en büyük degerlerden biridir.  Türk halkinin bagrina bastigi bir ismi Ceyhan’in bulvarlarindan söküp almak vatandasin vicdaninda yer bulmayan, talihsiz bir karardi. Simdi biz, 20 yil sonra basarili çalismalariyla Türk halkinda derin izler birakan yurtsever, cesur aydin Ugur Mumcu’nun adini ölümünün 27. yil dönümünde Baskanimiz Sayin Zeydan Karalar ile birlikte yeniden bulvarimiza veriyoruz.  Ceyhan adina kendisine çok tesekkür ediyorum.  Cumhuriyeti, bagimsizligi, özgürlügü ve hukukun üstünlügünü savunan Ugur Mumcu’yu bir kez daha saygi ve özlemle aniyorum” dedi. 
 
 
 
20 Yil Önce Ne Olmustu?
 
 15 Haziran 1999’da dönemin belediye baskaninin girisimiyle Ugur Mumcu Bulvari'nin, Yumurtalik Bulvari olarak degistirilmesine tepki gösteren vatandaslar karari yürüyüsle kinamak istemislerdi.  Kaymakamlik bu yürüyüse izin vermeyince, vatandaslar sökülen tabelanin yerine, karanfillerle süsledikleri ve üzerinde 'Ugur Mumcu Bulvari' yazili bir karton tabela asmislardi. 
 Bu sirasinda karsit görüslü bazi kisiler, 'Ugur Mumcu' yazili karton tabelayi yerinden sökerek yere atarmis,  biçakla kartonu parçalamislardi.


  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli